Blog

03/05/2019
από Test Dataspot

Ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού

16/04/2021
από Test Dataspot

Η αυτοπεποίθηση του παιδιού είναι εξαιρετικής σημασίας κι επηρεάζει το ίδιο το παιδί σε κάθε στάδιο της ζωής του! Σε μερικά απλά βήματα & tips μπορούμε να δούμε πως θα καταφέρουμε να υποστηρίξουμε την αυτοεκτίμηση του παιδιού και να ανεβάσουμε αυτόματα τη ψυχολογία του.

Γινόμαστε και πάλι παιδιά!

15/02/2021
από Test Dataspot

Ο καλύτερος τρόπος για να καταφέρουμε να περάσουμε υπέροχα με τα παιδιά, είναι να γίνουμε κι εμείς οι ίδιοι μας παιδιά! Και για αυτούς που δυσκολεύονται να πάρουν αυτό το ρόλο προτείνουμε να διαβάσετε μερικές έξυπνες πληροφορίες για όλα όσα μπορείτε να κερδίσετε διασκεδάζοντας αληθινά παρέα με τους μικρούς σας φίλους!

Εξοπλιζόμαστε με την καλή μας διάθεση, ξεχνάμε τα “πρέπει” και τα “μη” και γυρίζουμε πίσω στην παιδική μας ηλικία – τότε που η ζωή ήταν πιο…διασκεδαστική!

Το τάισμα του μωρού

21/01/2021
από Test Dataspot

Το μωράκι σας έχει αρχίσει να γίνεται δραστήριο και να προσπαθεί όλο και περισσότερο να παίζει ενεργό ρόλο στο τάισμα του! Μην αγχώνεστε! Οπλιστείτε με αρκετή υπομονή και φορέστε το χαμόγελο σας. Ο ρόλος που παίζετε στο να μάθει το μωράκι σας να τρώει σωστά και σιγά σιγά να ανεξαρτητοποιηθεί ως προς το τάισμα του είναι πολύ σημαντικός!

Δραστηριότητες στο σπίτι

26/11/2020
από Test Dataspot

Τα παιδάκια μας περνάνε περισσότερο από ποτέ χρόνο στο σπίτι, κι εμείς φροντίζουμε να προσφέρουμε στις ελεύθερες ώρες τους αξία & σημασία!

Ασφάλεια στο σπίτι

20/11/2020
από Test Dataspot

Το μωράκι σας περνάει πλέον περισσότερο χρόνο στο σπίτι, εξερευνώντας τον κόσμο γύρω του, ανακαλύπτοντας κάθε επιφάνεια και παίζοντας με κάθε πιθανό αντικείμενο στο χώρο! Η προστασία του μικρού σας από ατυχήματα, με το να βρίσκεστε συνεχώς πίσω του, είναι αυτονόητη, μα πολλές φορές δεν αρκεί!

Καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένεια

01/07/2020
από Test Dataspot

Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν τον τέλειο χρόνο για να περάσουμε ποιοτικές οικογενειακές στιγμές, να γελάσουμε, να ανακαλύψουμε καινούργια πράγματα και να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες. Οι οικογενειακές διακοπές όμως απαιτούν οργάνωση, τάξη και τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να μη βρεθούμε ποτέ σε δυσάρεστη θέση!

Συζητώντας με τα παιδιά

19/05/2020
από Test Dataspot

Κάθε συζήτηση με τα παιδιά είναι μια αφορμή για να μάθουμε ο ένας τον άλλον, για να καταλάβουμε καλύτερα τις σκέψεις και το χαρακτήρα των παιδιών μας, για να αναπτύξουν τα παιδιά τη φαντασία και το λόγο τους.

Μαγειρεύοντας με τα παιδιά

16/03/2020
από

Με τους σημερινούς ρυθμούς της καθημερινότητας μας είναι ίσως αρκετά δύσκολο να σκεφτούμε το μαγείρεμα με τα παιδιά. Τα Σαββατοκύριακα λοιπόν μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική ευκαιρία διασκέδασης με την οικογένεια!

FACTS για το παθητικό κάπνισμα και το παιδί

27/01/2020
από Test Dataspot

Τι ακριβώς είναι το παθητικό κάπνισμα: Ένα άτομο χωρίς τη θέληση του και χωρίς να το προκαλέσει, εισπνέει καπνό βλάπτοντας τον οργανισμό του.

Προστατευόμαστε από το κρυολόγημα

02/12/2019
από Test Dataspot
Το κοινό κρυολόγημα είναι ένας συνδυασμός λοιμώξεων που προκαλούνται από ιούς. Η μετάδοση του είναι πολύ εύκολη και συχνά ταλαιπωρεί τα παιδάκια αρκετές φορές το χρόνο. Ακόμη και μέσω της ομιλίας, σταγονίδια μπορούν εύκολα να μεταδοθούν στο διπλανό μας, μέσω ενός φτερνίσματος, βήχα κλπ.

Σχετικά με το βρεφικό δωμάτιο

02/12/2019
από Test Dataspot
Το μωράκι σας έρχεται στο νέο του σπίτι και σύντομα θα μετακομίσει στο δικό του δωμάτιο. Ήδη από το δεύτερο μήνα της ζωής του, το μωρό σας μπορεί να αντιληφθεί το περιβάλλον γύρω του και να συνηθίσει στο δικό του προσωπικό χώρο.

Πρωινό πριν το σχολείο

21/11/2019
από Test Dataspot
Ένα υγιεινό πρωινό αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα για την ημέρα μεγάλων και μικρών! Ειδικά πριν το σχολείο, είναι σωστό να είμαστε σίγουροι πως δώσαμε στο σώμα μας όλα τα απαραίτητα στοιχεία της διατροφής που θα μας προσφέρουν δύναμη, συγκέντρωση κι ενέργεια! Έτσι και τα παιδιά καταφέρνουν να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες του σχολείου, στη συγκέντρωση μέσα στην τάξη και την ενέργεια για παιχνίδι και γυμναστική!

Παιδί στο αυτοκίνητο

06/11/2019
από Test Dataspot
Η ασφαλής κι υπεύθυνη οδήγηση αποτελούν προτεραιότητα για τον καθένα μας, τόσο όσον αφορά τη δική μας ζωή, όσο και τη ζωή των υπολοίπων οδηγών/συνοδηγών κι συνεπιβατών μας! Ακόμη περισσότερο, η μετακίνηση παιδιών στο αυτοκίνητο απαιτεί την απόλυτη προσοχή μας και φυσικά αυξάνει κατακόρυφα την ευθύνη του ίδιου του οδηγού.

Μια ζεστή αγκαλιά για το μωράκι σας!

23/10/2019
από Test Dataspot
Ο χειμώνας είναι μπροστά μας και όλοι μας αναζητάμε τους καλύτερους και πιο ποιοτικούς τρόπους να κρατήσουμε ζεστό το μωράκι μας!

Το παιδί μου κόλλησε ψείρες!

07/10/2019
από Test Dataspot
Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, κάνουν την εμφάνιση τους και οι ψείρες, ταλαιπωρώντας πολλά παιδάκια και γονείς, ιδιαίτερα στις μικρές σχολικές τάξεις των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.
 

Bullying στο σχολείο

11/09/2019
από Test Dataspot
Το φαινόμενο του Bullying υπήρχε πάντα στους χώρους του σχολείου και φυσικά στην κοινωνία γενικότερα κι είναι πολύ στενά συνδεδεμένο με το αίσθημα της επιβίωσης, ελέγχου κι εξουσίας.

Αποδοτική μελέτη στο σπίτι

10/09/2019
από Test Dataspot
Η μελέτη στο σπίτι αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα βελτίωσης των δεξιοτήτων του παιδιού, βοηθάει στην ανάληψη ευθυνών από μεριάς του και φυσικά στην ανεξαρτητοποίηση του. Το παιδί μαθαίνει να εφαρμόζει πρόγραμμα μελέτης, να οργανώνει σταδιακά τις καθημερινές του υποχρεώσεις και να ακολουθεί μία σωστή διαχείριση του χρόνου του.

Αφήνοντας το παιδί να βρει…τον εαυτό του

23/08/2019
από Test Dataspot
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι συνθήκες στις οποίες τα περισσότερα παιδιά μεγαλώνουν τα τελευταία χρόνια περιορίζουν σημαντικά την ανάπτυξη της μοναδικής τους προσωπικότητας, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση τους.

Το μπάνιο του μωρού

23/08/2019
από Test Dataspot
Το πρώτο μπάνιο του μωρού αποτελεί συχνά ένα μεγάλο φόβο για τους νέους γονείς. Πώς θα κρατήσουν το μωράκι τους, πώς θα βρουν την κατάλληλη θερμοκρασία του νερού, θα είναι το σαμπουάν ιδανικό για την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού, πώς θα αντιμετωπίσει το ίδιο το μωρό αυτή τη διαδικασία κλπ.

Το παιδί κι οι δουλειές του σπιτιού

29/07/2019
από
Τα παιδιά από την πιο μικρή κιόλας ηλικία πρέπει να αποκτήσουν εξοικείωση με τις δουλειές του σπιτιού, όχι μόνο για να βοηθούν πραγματικά στις καθημερινές εργασίες της οικογένειας αλλά και για να γίνουν υπεύθυνοι κι ανεξάρτητοι άνθρωποι.