Blog

03/05/2019
από Test Dataspot

Προστατευόμαστε από το κρυολόγημα

02/12/2019
από Test Dataspot
Το κοινό κρυολόγημα είναι ένας συνδυασμός λοιμώξεων που προκαλούνται από ιούς. Η μετάδοση του είναι πολύ εύκολη και συχνά ταλαιπωρεί τα παιδάκια αρκετές φορές το χρόνο. Ακόμη και μέσω της ομιλίας, σταγονίδια μπορούν εύκολα να μεταδοθούν στο διπλανό μας, μέσω ενός φτερνίσματος, βήχα κλπ.

Πρωινό πριν το σχολείο

21/11/2019
από Test Dataspot
Ένα υγιεινό πρωινό αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα για την ημέρα μεγάλων και μικρών! Ειδικά πριν το σχολείο, είναι σωστό να είμαστε σίγουροι πως δώσαμε στο σώμα μας όλα τα απαραίτητα στοιχεία της διατροφής που θα μας προσφέρουν δύναμη, συγκέντρωση κι ενέργεια! Έτσι και τα παιδιά καταφέρνουν να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες του σχολείου, στη συγκέντρωση μέσα στην τάξη και την ενέργεια για παιχνίδι και γυμναστική!

Παιδί στο αυτοκίνητο

06/11/2019
από Test Dataspot
Η ασφαλής κι υπεύθυνη οδήγηση αποτελούν προτεραιότητα για τον καθένα μας, τόσο όσον αφορά τη δική μας ζωή, όσο και τη ζωή των υπολοίπων οδηγών/συνοδηγών κι συνεπιβατών μας! Ακόμη περισσότερο, η μετακίνηση παιδιών στο αυτοκίνητο απαιτεί την απόλυτη προσοχή μας και φυσικά αυξάνει κατακόρυφα την ευθύνη του ίδιου του οδηγού.

Μια ζεστή αγκαλιά για το μωράκι σας!

23/10/2019
από Test Dataspot
Ο χειμώνας είναι μπροστά μας και όλοι μας αναζητάμε τους καλύτερους και πιο ποιοτικούς τρόπους να κρατήσουμε ζεστό το μωράκι μας!

Το παιδί μου κόλλησε ψείρες!

07/10/2019
από Test Dataspot
Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, κάνουν την εμφάνιση τους και οι ψείρες, ταλαιπωρώντας πολλά παιδάκια και γονείς, ιδιαίτερα στις μικρές σχολικές τάξεις των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.
 

Bullying στο σχολείο

11/09/2019
από Test Dataspot
Το φαινόμενο του Bullying υπήρχε πάντα στους χώρους του σχολείου και φυσικά στην κοινωνία γενικότερα κι είναι πολύ στενά συνδεδεμένο με το αίσθημα της επιβίωσης, ελέγχου κι εξουσίας.

Αποδοτική μελέτη στο σπίτι

10/09/2019
από Test Dataspot
Η μελέτη στο σπίτι αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα βελτίωσης των δεξιοτήτων του παιδιού, βοηθάει στην ανάληψη ευθυνών από μεριάς του και φυσικά στην ανεξαρτητοποίηση του. Το παιδί μαθαίνει να εφαρμόζει πρόγραμμα μελέτης, να οργανώνει σταδιακά τις καθημερινές του υποχρεώσεις και να ακολουθεί μία σωστή διαχείριση του χρόνου του.

Αφήνοντας το παιδί να βρει…τον εαυτό του

23/08/2019
από Test Dataspot
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι συνθήκες στις οποίες τα περισσότερα παιδιά μεγαλώνουν τα τελευταία χρόνια περιορίζουν σημαντικά την ανάπτυξη της μοναδικής τους προσωπικότητας, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση τους.

Το μπάνιο του μωρού

23/08/2019
από Test Dataspot
Το πρώτο μπάνιο του μωρού αποτελεί συχνά ένα μεγάλο φόβο για τους νέους γονείς. Πώς θα κρατήσουν το μωράκι τους, πώς θα βρουν την κατάλληλη θερμοκρασία του νερού, θα είναι το σαμπουάν ιδανικό για την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού, πώς θα αντιμετωπίσει το ίδιο το μωρό αυτή τη διαδικασία κλπ.

Το παιδί κι οι δουλειές του σπιτιού

29/07/2019
από Test Dataspot
Τα παιδιά από την πιο μικρή κιόλας ηλικία πρέπει να αποκτήσουν εξοικείωση με τις δουλειές του σπιτιού, όχι μόνο για να βοηθούν πραγματικά στις καθημερινές εργασίες της οικογένειας αλλά και για να γίνουν υπεύθυνοι κι ανεξάρτητοι άνθρωποι.

Επιστροφή στα θρανία!

29/07/2019
από Test Dataspot
Και μετά από ένα όμορφο καλοκαίρι, χωρίς έγνοιες και γεμάτο ανεμελιά, ήρθε η ώρα της επιστροφής στο σχολείο. Για κάποια παιδιά οι μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι γεμάτες ενθουσιασμό και χαρά, για κάποια άλλα γεμάτες αμφιβολία και δισταγμό.

Το παιδί στον κόσμο των παιχνιδιών

15/07/2019
από Test Dataspot
Το παιχνίδι αποτελεί μια φυσιολογική δραστηριότητα κάθε παιδιού και παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ως προσωπικότητα κι άτομο. Μέσα από το παιχνίδι το παιδί μαθαίνει να "μελετάει" τον κόσμο γύρω του, να αντιλαμβάνεται κανόνες και ιδιότητες, να υποδύεται ρόλους, να νικά και να δέχεται την ήττα του. 

Το διάβασμα στην ανάπτυξη του παιδιού

05/07/2019
από Test Dataspot
Το βιβλίο έπαιζε ανέκαθεν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών, τόσο πνευματικά όσο και συναισθηματικά. Ολόκληροι κόσμοι ξετυλίγονται μπροστά τους, διεγείρουν τη φαντασία τους, παρακινούν την περιέργεια τους και τους δίνουν συνεχή ερεθίσματα για σκέψη.

Παιδί και κατασκήνωση

13/06/2019
από Test Dataspot
Η κατασκήνωση για το παιδί, ειδικά σε μικρή ηλικία, είναι ίσως το πρώτο βήμα προς την ανεξαρτησία και τη ζωή μακριά από την οικογένεια. Κι ενώ κάποια παιδιά αντιλαμβάνονται την κατασκήνωση ως μία συναρπαστική εμπειρία, υπάρχουν πάντα οι μικροί μας φίλοι που δυσκολεύονται λίγο παραπάνω να αποχωριστούν το οικογενειακό περιβάλλον και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Μαμά, μπαμπά θέλω ένα κατοικίδιο!

12/06/2019
από Test Dataspot
Σε ποιους γονείς άραγε δεν έχει συμβεί? Όλοι μας μάλλον έχουμε ακούσει αυτή τη δήλωση από το στόμα των παιδιών μας και πολλές φορές αναρωτιόμαστε και οι ίδιοι αν το κατοικίδιο είναι άραγε μία καλή επιλογή για την οικογένεια μας.

Καλοκαίρι σημαίνει ...ατελείωτο ποδήλατο!

11/06/2019
από Test Dataspot
Κι αν για τους μεγάλους καλοκαίρι σημαίνει μπάνιο, ξεκούραση κι αυγουστιάτικη άδεια, για τους μικρούς καλοκαίρι είναι μια άλλη ιστορία. Τα καλοκαιρινά απογεύματα σημαίνουν ποδήλατο με τους φίλους, με αδέρφια, εξερεύνηση, ποδήλατο στην πόλη ή την εξοχή. Όλοι μας θυμόμαστε τη σημασία που είχε το ποδήλατο στην καθημερινότητα μας αυτή.
 

Διακοπές με το μωρό - Μέρος Πρώτο

10/06/2019
από Test Dataspot
Για πολλούς νέους γονείς οι διακοπές με το μωρό φαντάζουν τρομερά δύσκολη διαδικασία. Συχνό φαινόμενο είναι επίσης η αναβολή των διακοπών της οικογένειας μέχρι το παιδί να περάσει τα 2-3 πρώτα του χρόνια.
 

Διακοπές με το μωρό - Μέρος Δεύτερο

10/06/2019
από Test Dataspot
Η συνέχεια από το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας είναι εδώ "Διακοπές με το μωρό" Μέρος Δεύτερο... 
 

Η βόλτα με το μωρό!

06/06/2019
από Test Dataspot
Η βόλτα με το μωρό είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τους γονείς και το παιδί και με τη σωστή προετοιμασία θα είστε πάντα σε ετοιμότητα και θα απολαύσετε την πόλη με το μικρό σας!

Διασκέδαση & στο φαγητό με παιδικά - βρεφικά σερβίτσια done by Deer

31/05/2019
από Test Dataspot
Τα σύγχρονα παιδιά μεγαλώνουν και ζουν καθημερινά με πολλά ερεθίσματα αναπτύσσοντας γρήγορα αισθητική και στυλ. Το σερβίτσιο φαγητού μπορεί πια να έχει μοντέρνο design, να διεγείρει τη φαντασία των μικρών μας φίλων με μοναδικά σχέδια και χρώματα και να είναι ασφαλές για χρήση από τα ίδια τα παιδιά.