Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 50€  

Ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού

16/04/2021
από Test Dataspot

Η αυτοπεποίθηση του παιδιού είναι εξαιρετικής σημασίας κι επηρεάζει το ίδιο το παιδί σε κάθε στάδιο της ζωής του! Σε μερικά απλά βήματα & tips μπορούμε να δούμε πως θα καταφέρουμε να υποστηρίξουμε την αυτοεκτίμηση του παιδιού και να ανεβάσουμε αυτόματα τη ψυχολογία του.

  • Οι γονείς είναι το παράδειγμα προς μίμηση

Όταν τα παιδιά αντικρίζουν καθημερινά γονείς που απογοητεύονται εύκολα στα δύσκολα, τότε το πιο πιθανό είναι να σας αντιγράψουν θεωρώντας πως αυτός είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης τους.

  • Δώστε προσοχή στα λόγια σας

Οι αδυναμίες που έχουμε ως μεγάλοι, είναι πολύ συχνά συνδεδεμένες με το παρελθόν μας, πιο συγκεκριμένα με την παιδική μας ηλικία. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να προσέχουμε τις λέξεις που χρησιμοποιούμε  στις συζητήσεις μας με τα παιδιά. Μη ξεχνάτε να δείχνετε πάντα την εκτίμηση και το θαυμασμό σας προς τις μικρές κατακτήσεις των παιδιών!

  • Εντοπίστε αν το παιδί σας έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση

Μερικά σημεία στη συμπεριφορά του παιδιού μπορούν να αποδείξουν εάν αυτό έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αν λοιπόν παρατηρήσετε τέτοιες στιγμές μην τις αγνοήσετε! Προσπαθήστε να καταλάβετε από πού προέρχονται και καταπολεμήστε τις με τη βοήθεια ενός ειδικού.

  • Να δείχνετε πάντα στα παιδιά την αγάπη σας

Ίσως να ακούγεται αυτονόητο, όμως δεν είναι! Το να αποδεικνύουμε καθημερινά την ειλικρινή μας αγάπη στα παιδιά παίζει  πολύ σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης του!

  • Προσφέρετε σιγουριά & εμπιστοσύνη

Όταν το παιδί αισθάνεται ασφαλές στο περιβάλλον του τότε θα καταφέρει να αναπτύξει την αυτοπεποίθηση κι αυτοεκτίμηση που κρύβει μέσα του. Η εμπιστοσύνη κι ο σεβασμός απέναντι στο παιδί είναι απαραίτητα συστατικά μιας καλής ψυχολογίας.

  • Αφιερώστε χρόνο στις απόψεις του παιδιού

Το να επιβάλλετε τις απόψεις σας στο παιδί σας είναι συχνά ένας αποτρεπτικός παράγοντας στο να εκφράζει το ίδιο τη γνώμη και την άποψη του. Δείξτε του πως αυτά που πιστεύει έχουν σημασία, συζητήστε μαζί κι αφήστε το να σας εξηγήσει τα επιχειρήματα του.

Τα άρθρα μας