Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 50€  

Το Παιχνίδι σε Εξωτερικούς Χώρους και τα Οφέλη του στα Παιδιά

29/03/2023
από ΠΑΙΔΟΥΠΟΛΗ ΒΕΒΕ

Είναι η στιγμή του χρόνου που ο καιρός ανοίγει, η διάθεση όλων μας αλλάζει προς το καλύτερο και οι επιλογές μας για όμορφες βόλτες και παιχνίδι γίνονται όλο και περισσότερες. 

Το πάρκο της γειτονιάς γεμίζει, ο κήπος του σπιτιού μετατρέπεται στη δική μας παιδική χαρά με σπιτάκια εξωτερικού χώρου, τσουλήθρες και όποιο άλλο παιδικό παιχνίδι περίμενε στην αποθήκη του σπιτιού τόσους μήνες!

Ως γονιός, σίγουρα θέλετε το παιδάκι σας να είναι υγιές, χαρούμενο και δραστήριο!

  • Τα σωματικά οφέλη είναι πολλά! Είτε πρόκειται για παιχνίδι στο τραμπολίνο της αυλής, είτε για μια βόλτα με το ποδήλατο ή το πατίνι το σίγουρο είναι ότι το όλα τα παιδάκια από μικρή ηλικία αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες, ενισχύουν τον συντονισμό τους και γνωρίζουν καλύτερα το σώμα τους.

 

  • Τα κοινωνικά οφέλη είναι το επόμενο που αξίζει να αναφερθεί. Το υπαίθριο παιχνίδι παρέχει επίσης ευκαιρίες για κοινωνική αλληλεπίδραση με άλλα παιδάκια. Μπορεί να μάθει σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες όπως το να μοιράζεται, να παίρνει σειρά και να επιλύει προβλήματα.

 

  • Το παιχνίδι στην ύπαιθρο ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Το παιδί σας μπορεί να δημιουργήσει νέα παιχνίδια, να εξερευνήσει τη φύση και να πειραματιστεί με διαφορετικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου. Οι δομές παιχνιδιού μπορούν να δώσουν έναν καμβά για τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του κάθε παιδιού.

 

  • Τέλος, το παιχνίδι στην ύπαιθρο υποστηρίζει επίσης τη γνωστική ανάπτυξη. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τον κόσμο γύρω τους, να λύσουν προβλήματα και να εξερευνήσουν ανενόχλητα, αναπτύσσοντας την αίσθηση της συνεργασίας με τους φίλους τους. 

 

Μην ξεχνάτε λοιπόν να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας με την πρώτη ευκαιρία για παιχνίδι εκτός σπιτιού, δημιουργώντας στον εξωτερικό σας χώρο τη δική σας προσωπική παιδική χαρά με τα κατάλληλα παιχνίδια! Μετατρέψτε τα απογεύματα των μικρών μας φίλων σε όμορφες δημιουργικές στιγμές γεμάτες οφέλη για την ανάπτυξή τους. 

 

Τα άρθρα μας