Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 50€  

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά...

24/08/2021
από Test Dataspot

Δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετοί γονείς έμειναν ξάγρυπνοι όλη νύχτα εξαιτίας της δυσκολίας τους να ηρεμήσουν και να βάλουν για ύπνο το παιδί τους. Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι μπορεί να κάνουν λάθος και πώς μπορούν να το αλλάξουν αυτό.

Είναι αναγκαίο να υπάρξει μια προετοιμασία για το παιδί σας, όταν έρθει η ώρα του ύπνου. Όσο περνάει ο καιρός, η διαδικασία αυτή θα μετατραπεί σε συνήθεια και η ώρα του ύπνου δε θα αποτελεί πλέον βάσανο για εσάς, παρά μόνο μια ευχάριστη ρουτίνα.

 

Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία:

  • Πρώτα απ' όλα, είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε ένα σταθερό ωράριο όσον αφορά τις ώρες ύπνου.
  • Όταν έρθει εκείνη η ώρα, καλό είναι να προετοιμάσετε το μωράκι σας λέγοντας του πως "ήρθε η ώρα για μπανάκι, πυτζαμούλες και παραμύθι στο κρεβάτι". Αυτό θα βοηθήσει να παραμείνει ήρεμο, καθώς δε θα διακόψει απότομα το παιχνίδι του.
  • Ακόμα και αν γκρινιάξουν λιγάκι, αρνούμενα πεισματικά να αφήσουν το παιχνίδι τους, να είστε αποφασιστικοί. Μην κάνετε πίσω και επιμείνετε.
  • Καθώς είναι σύνηθες τα παιδιά να κοιμούνται στο κρεβάτι των γονιών τους ακόμη και αν παρέλθει ο 8ος μήνας της ζωής τους, πρέπει να του εξηγήσετε ότι ο κάθε ένας έχει το δικό του κρεβάτι. Αν, ωστόσο, επιμένει και έρχεται στο κρεβάτι σας, όπως είναι φυσιολογικό να κάνουν καθώς ο αποχωρισμός φαντάζει δύσκολος για εκείνα, είναι σημαντικό να το οδηγήσετε πίσω στο κρεβάτι του. Μετά από ένα διάστημα, θα συνειδητοποιήσει πως δε μπορεί να κάνει διαφορετικά και πως θα πρέπει να συμβιβαστεί με το κρεβάτι του.
  • Αφού το συνοδεύσετε στο κρεβάτι του, διηγηθείτε του μια ιστορία, διαβάστε του ένα παραμύθι, τραγουδήστε του ένα τραγουδάκι, δώστε του ένα μεγάλο φιλί και γεμίστε το με αγκαλιές. Αυτό θα κάνει το παιδί σας να νιώσει ασφάλεια και αγάπη, ακόμα κι αν καταλάβει ότι δε θα κοιμηθεί στο κρεβάτι των γονιών του.
  • Υπάρχουν φορές που το παιδί σας δε θα κοιμηθεί αμέσως και θα αρχίσει να σας φωνάζει να πάτε πίσω στο δωμάτιό του. Πριν "υπακούσετε" στο κάλεσμά του, δώστε του λίγο χρόνο. Καθώς περιμένετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποκοιμηθεί. Αν, όμως, το παιδί σας επιμένει σθεναρά να μένει ξύπνιο, πηγαίνετε στο δωμάτιό του και εξηγήστε του ήρεμα πως ήρθε η ώρα για ύπνο.

 

Είναι ζωτικής σημασίας τα παιδιά να μάθουν να κοιμούνται συγκεκριμένες ώρες κάθε βράδυ, καθώς ο ποιοτικός ύπνος συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξή αλλά και στη διάθεσή του.

Τα άρθρα μας