Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 50€  

Αποτελεσματικός καθαρισμός πιπίλας

13/08/2021
από Test Dataspot

Η ύπαρξη πιπίλας έχει αποδειχθεί σωτήρια για ορισμένους γονείς, σε περιπτώσεις που το μωρό κλαίει και παραπονιέται εξαιτίας κάποιας απραγματοποίητης επιθυμίας ή και ενόχλησης. Είτε πρόκειται για βόλτα εκτός σπιτιού, είτε για μέσα στο σπίτι, η πιπίλα καθίσταται απαραίτητη. Έτσι, πολλοί γονείς φροντίζουν να διαθέτουν τουλάχιστον μία μαζί τους, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Προϋπόθεση για την άμεση χρήση μιας πιπίλας, αποτελεί η καθαριότητα και η απολύμανσή της. Είναι εξαιρετικής σημασίας η πιπίλα του μωρού σας να είναι διαρκώς καθαρή, απαλλαγμένη από μικρόβια που μπορεί να βλάψουν το μωρό σας. Ποιά είναι, λοιπόν, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να το πετύχετε αυτό;

  • Είναι σημαντικό, πριν από την πρώτη χρήση, να αποστειρώσετε καλά την πιπίλα, είτε βάζοντας την μέσα σε βραστό νερό για λίγα μόνο λεπτά είτε χρησιμοποιώντας ατμό είτε ακόμα και με κρύο νερό και τη χρήση ειδικών απολυμαντικών υγρών. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποστείρωσης, δε πρέπει να ξεχάσετε να αφήσετε για λίγη ώρα την πιπίλα να κρυώσει, πριν τη δώσετε στο μωρό σας.
  • Ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο είναι η πιπίλα να πέσει ή να λερωθεί. Σε αυτή τη περίπτωση, μπορείτε να την πλύνετε με ζεστό νερό ή με τη χρήση ειδικών απορυπαντικών που συνιστάται ειδικά για τον καθαρισμό βρεφικών ειδών.
  • Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού, είναι με το πλυντήριο πιάτων, καθώς αφαιρεί άμεσα τους περισσότερους μικροοργανισμούς που μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία του μωρού σας. Βάζοντας την πιπίλα στο πάνω ράφι του πλυντηρίου, μέσα σε λίγη ώρα θα πετύχετε βαθύ καθαρισμό, ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, ο ιδανικότερος και πιο σίγουρος καθαρισμός πιπίλας είναι με ζεστό νερό. Ωστόσο, σε περιπτώσεις που ο καθαρισμός είναι ανέφικτος, καλό θα ήταν να είστε προετοιμασμένοι και εφοδιασμένοι με παραπάνω από μία πιπίλα.

Στο κατάστημά μας θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από πιπίλες σε αμέτρητα χρώματα και σχέδια που θα λατρέψει το μωράκι σου! Μη ξεχάσεις να προμηθευτείς με την απαραίτητη θήκη πιπίλας για την προστασία της πιπίλας από βρωμιές & σκόνη! Δες εδώ.

Τα άρθρα μας